INFORMTION


Ni kanske tycker att det kan låta dyrt för en tårta i vissa fall om man jämför med en "vanlig" tårta som man köper på ett konditori eller från ICA Maxi. Men när man köper en tårta från mig så får man tänka på att det är inte massproduktion utan i detta företaget jobbar endast jag, det är alltså en person som gör allt själv och från grunden.


MAN BETALAR MER ÄN BARA INGREDIENSER

1. Det tar mycket tid med själva bokningen då det oftast är många mejl och meddelanden fram och tillbaks för att kunden ska få precis den tårtan de önskar. I de flesta fallen så behöver jag även leta inspiration, skissa och hitta lösningar på dekorationer och det tar sin lilla tid.

Ingredienser ska handlas, material beställas och paket hämtas på posten. När sedan tårtan ska bakas så får man börja flera dagar innan för att hinna.

Bottnarna ska bakas, flera olika sorters fyllningar ska göras och sedan lägger man ihop tårtan som ska stå och vila innan man täcker och dekorerar den.

Innan man täcker tårtan med sockerpasta eller marsipan så spacklas den med smörkräm och detta gör man i flera omgångar för att få ett slätt resultat.

Sedan kommer dekorationerna, de är gjorda för hand av mig. Bara för att göra en liten enkel blomma så ska man färga sockerpasta, kavla ut, forma, låta torka, måla och limma på pärlor för att sedan torka igen.

En ros så är en lång proces, att tillverka alla blad ett och ett och sätta ihop den tar mycket tid. Till barntårtor är det ofta modellerade figurer och dessa är såklart också handgjorda av mig och väldigt tidskrävande med mycket pilliga detaljer. Sedan så ska ju tårtan stå på en bricka och paketeras i en kartong, detta kostar också.

Till allt detta ska man då lägga till att jag driver ett företag och betalar moms, skatt och alla andra avgifter. Dessutom så måste jag varje år betala en summa till kommunen bara för att jag arbetar med livsmedel.

Jag gör detta för att jag tycker det är så fruktansvärt roligt och älskar att göra folk glada. Att bli rik på detta yrket finns inte på kartan och timpengen vill man oftast inte tänka på, haha!

Men jag trivs och alla mina kunder är underbara och uppskattar mina skapelser. Jag vill bara förklara varför priserna är som de är för jag kan förstå att vissa tycker att det låter dyrt. Men i det stora hela är det egentligen inte det.

Sist vill jag tacka alla som beställer då ni stödjer mig som småföretagare. Ni gör det möjligt för mig att fortsätta baka och det är något som vissa av mina tårtkollegor inte kan då de blir utkonkurrerade av de som gör tårtor svart. Jag värdesätter att kunna ha ryggen fri och veta att jag gör rätt för mig och hoppas att ni känner er trygga med att boka er tårta hos mig. Ni gör min dröm möjlig, tack!

Och sist men inte minst, när man har gjort sin beställning och sedan ska hämta den efter att ha kommit överens om en tid som passar, ser jag gärna att man håller tiden som är sagt och inte kommer 30 minuter för sent.

Det händer tyvärr alldeles för ofta vilket gör att jag måste planera om min dag.